Zeg het met beelden en verhalen

Deze kwam ik vandaag tegen in een oud schetsboek. Mooi toch hoe beelden en verhalen op de één of andere wijze een helende werking kunnen hebben. I know, ik ben geen artiest en dat is OK en de context is hier niet van belang.

Pure boodschap van beelden

Het gebruik van beelden werd reeds in de oertijd gebruikt om een boodschap over te brengen. Het speelt niet echt een rol voor wie de boodschap bestemd is. Ze stellen jou in de mogelijkheid om via het beeld een verhaal te brengen. Dit creëert afstand, rust, vertrouwen en ruimte voor jezelf.

Het doet mij een beetje denken aan het jonge kind dat spontaan met potlood en papier een tekening maakt van iets wat impact gehad heeft die dag. Hoe ze de tekening of creatie gebruiken om het verhaal te tonen en vertellen aan diegene die het wenst te weten.

Ik ben in het dagdagelijkse leven dikwijls creatief bezig. In situaties die aanzetten tot nadenken, merk ik op dat creatief bezig zijn mij helpt om het hoofd leeg te maken. Het helpt om opnieuw rustig te worden en naar mijn ontspannen innerlijke kracht te gaan. Hierdoor kan ik de dingen zonder oordeel bekijken. Als het ware terug naar de kleine Nadja die onbevooroordeeld de dingen bekijkt.

Beelden en verhaal in coaching

Ik zet dit dikwijls in tijdens een coaching waarin de coachee niet steeds de juiste woorden vindt om dingen te beschrijven. Die beelden of verhalen moeten helemaal niet perfect zijn. Soms zijn ze wat ze zijn en soms kan de coachee gemakkelijker afstand nemen van iets, door over iets te vertellen aan de hand van een tekening of gewoon via een verhaal. Via die beelden en verhalen naar heling.

Wat brengt jou die innerlijke rust? Tekenen, schrijven, de natuur, … ?

https://nadjawillems.be/individu/individuele-groeicoaching/

Deel dit met uw kennissen

Contact

nadja@nadjawillems.be
+32 (0)473 70 86 85

Winkelkouter 61
9770 Kruisem

of

Vaart Rechteroever 225
9800 Deinze