Ondersteuning bij stress of innerlijke onvrede

8 eenvoudige zinnen als ondersteuning bij stress of innerlijke onvrede

Zoek jij ook soms naar ondersteuning bij stress en innerlijke onvrede? Als je een situatie hebt waar jouw reactie voornamelijk doorspekt was van emotie is een andere reactie soms aangenamer voor alle betrokken partijen.

Zoek niet verder maar lees verder.

Wil je niet verder lezen maar wil je gewoon de zinnen kennen, klik hier.

Verrijkend en objectiverend

Hoe verrijkend is het niet als je dan kan terugvallen op een aantal eenvoudige en ondersteunende principes die het leven gemakkelijker maken? In tijden van stress of innerlijke onvrede kunnen deze 8 vooronderstellingen van NLP echt geruststellend voor je zijn. Ze helpen je de zaken relativeren en in een andere context plaatsen. Ze geven een andere kijk op de gebeurtenis en maken het mogelijk deze objectief te her-evalueren.

Van stress-situatie naar het dagelijkse leven

Ongeacht of je NLP (neuro linguistisch programmeren) nu kan waarderen of niet, het een pseudowetenschap vindt of niet, … deze principes zijn zo eenvoudig dat ze ook voor jou werken. Uiteraard is het niet de bedoeling om deze ondersteuning enkel bij stress of innerlijke onvrede te gebruiken. Je kan deze in jouw eigen dagdagelijkse leven meenemen en automatiseren. Na verloop van tijd zal je zien dat je veel rustiger en minder (zelf)kritisch in het leven staat.

Oef, je gebruikt ze reeds

Als je ze snel even doorneemt, zal je merken dat een aantal principes door jou reeds veelvuldig ingezet worden, zelfs zonder je je hiervan bewust te zijn. Hier en daar zit er echter vermoedelijk wel eentje die extra aandacht kan gebruiken. Aan jou om deze te oefenen en/of jouw beperkende gedachten hierover in handen te nemen. Of zoals één van mijn coaches altijd zei: look the beast in the eye…

  • De betekenis van je communicatie is het effect dat je bereikt, onafhankelijk van je intentie.
  • Falen is ook feedback.
  • Mensen hebben de interne en externe hulpbronnen om hun doelen te bereiken.
  • Achter ELK gedrag schuilt een positieve intentie.
  • Kracht is het innerlijk vermogen om de gewenste resultaten te bereiken.
  • Mensen maken de beste keuze die ze op DAT ogenblik ter beschikking hebben.
  • De kaart is niet het gebied of “My model of the world”.
  • Er is altijd een andere optie.

Vragen?

Heb je hier vragen over of wens je een verduidelijking van één van deze boeiende principes? Wil je dat beest wel in de ogen kijken en weet je niet waar te beginnen? Geef mij vrijblijvend een seintje op nadja@nadjawillems.be of +32 (0)473 70 86 85.

Lees ook mijn blog rond feedback.

Wil je meer weten over de activiteiten waarin ik deze vooronderstellingen meeneem? Neem dan zeker ook even kijkje op: www.nadjawillems.be.

Veel plezier met dit leuke hulpmiddeltje!

Nadja
Certified coach

Deel dit met uw kennissen

Contact

nadja@nadjawillems.be
+32 (0)473 70 86 85

Winkelkouter 61
9770 Kruisem

of

Vaart Rechteroever 225
9800 Deinze